Empathisch wonen

Het achterhuis van Palais Récup bestaat uit drie eenpersoons appartementen met verschillende buitenruimtes. Het huis ligt midden in het zich razendsnel ontwikkelende Amsterdam Noord; een sfeervolle woon- en werkplek voor bewuste bewoners, met uitzicht op de NDSM-werf en het Papaverpark.

De ruime garage op begane grond biedt ruimte aan fietsen en auto’s. In het huis vind je verder een binnentuin, een ruim balkon en een dakterras. Via een loopbrug kunnen de bewoners oversteken naar de daktuin van het voorhuis om te tuinieren.

De bewoners van Palais Récup dragen bij aan de circulaire visie van het huis en geven wat terug om hier te wonen. Ze hebben een rol in de programmering van de vrije ruimte van het huis en helpen mee de circulaire energie te laten stromen, letterlijk en figuurlijk. De bewoners ervaren hoe het is om te wonen in een duurzaam huis.

Het huis richt zich op ouderen die in een actieve omgeving willen wonen. Hoe kun je vrij blijven wonen, ook als je ouder wordt? Een empathische woning ‘voelt mee’ met de behoefte van de bewoner. Het ontwerp biedt ruimte voor een lift die je naar de derde verdieping brengt. Op welke manier zouden we die kunnen financieren?

Studio

Een 24 hour office met binnentuin op de 1e etage.

Appartement

Een tweekamerappartement met ruim balkon op de 2e etage.

Loft

Een city loft met prachtig uitzicht over de NDSM en groot dakterras op de 3e etage.

 

Deel dit bericht