Andersom ontwerpen

Waarom alles nieuw aanschaffen, als je veel bouwmaterialen voor minder dan de helft en soms zelf gratis kunt vinden? Palais Récup is andersom ontworpen; eerst de materialen, daarna het ontwerp. Met maximale vrijheid voor functionaliteit en experiment; een zelfbouw laboratorium.

Meer lezen

Empathisch wonen

Het achterhuis van Palais Récup bestaat uit drie afzonderlijke appartementen met verschillende buitenruimtes. Het huis is gelegen in het zich snel ontwikkelende Amsterdam-Noord; een aantrekkelijke woon- en werkplek voor bewuste bewoners, met zicht op de NDSM-werf en het Papaverpark. De

Meer lezen

Vrije ruimte

De benedenruimte van het voorhuis is beschikbaar als ‘vrije ruimte’. Bewoners van het huis en uit de buurt programmeren de ruimte met initiatieven die iets toevoegen aan het huis, de wijk of de stad; tijdelijke winkelruimte, een ontmoetingsplek of expositieruimte.

Meer lezen